CD-er/nyheder

 

Anmeldelse af "GRAND TRIO":

"Et nyt gammelt repertoire. Der er trioer af alle slags. I Aarhus har Trio Aurora med Vibeke Lundgren Nielsen, klaver, Søren Trolle Bagger, klarinet, og Svend Rump, fagot, spillet sammen i over 35 år og har udsendt fire cd’er, som har skabt positiv opmærksomhed med et meget interessant repertoirevalg af for eksempel Glinka, Kreutzer, Hurlstone, Emil Hartmann og C.H. Lloyd. Ny god gammel musik høres også på trioens nyeste cd, ”Grand Trio” efter den flamske adelsmand Heinrich Eduard Josef von Lannoys (1787-1853) B-dur trio, som spiller godt ud i tidevandet mellem klassikken og romantikken. Han skrev omkring 70 værker og havde også som organisator af Concert Spirituels i Wien stor indflydelse. Det er godt med musik af en ellers ukendt komponist, hvis musik her spilles charmerende og vedkommende. En trio af John Nicholson Ireland med en lidt broget historie et par generationer senere følger op. Den er et alvorligt modstykke til to livligt festlige koncertstykker af Mendelssohn. Mad og musik hører ofte sammen: Münchner hofklarinetisten Heinrich Baermann og hans søn besøgte i 1838 Mendelssohn i Berlin. Baerman var også en god kok, og Mendelsssohn bad ham lave dagens middag med livretten ostestrudel. Til gengæld måtte Mendelssohn komponere et stykke, som de tre kunne spille. Det er munter og humorfyldt musik, som Trio Aurora spiller muntert og humorfyldt.

Trio Aurora: Grand Trio. Gateway aurora 1704. 71 minutter."
 John Christiansen - d. 28. maj 2018 jcKlassisk
 

 

CD udgivelse 2017:
4. CD "GRAND TRIO" er udkommet med trioer af
Mendelssohn, Lannoy og Ireland.
 
"GRAND TRIO" kan købes hos Gateway
SÅo
Køb "Fantaisie" og "Variazioni"  på webshop.     
 
3. CD "Variazioni" med værker udelukkende af Beethoven2 Trioer: op.11 & 38 og duet nr 3 i B-dur, WoW 27 for klarinet og fagot.
Køb den på  webshop 
 
Trio Aurora's CD-udgivelse Beethoven: Variazioni blev i 2014 indstillet til nominering til P2 Prisen: Årets Dansk Udgivelse.  
 

2. CD "Fantaisie" udkom i 2011 med trioer af H. VILLA-LOBOS,  EMIL HARTMANN og CHARLES HARFORD LLOYD.

 

CDAA

Anmeldelse:
TRIO AURORA udgav i november 2008 CD'en "Pathétique" med trioer af GLINKA, KREUTZER og HURLSTONE.  
En anmeldelse lød:
"Trioen spiller her russisk, tysk og engelsk raomantik af hhv. Glinka, Kreutzer og Hurlstone.
Særlig William Hurlstones g-mol trio står stærkt, og man må begræde, at dette talent kun fik så kort tid at leve i.
Trio Aurora spiller fint og indlevende, og med sine mere end 25 år på bagen, er indbyrdes musikforståelse ikke noget, man som lytter skal sidde at bekymre sig om"
Jens Sparrenvoohn Rønn (Musikeren okt. 2009)
 
 
1. CD "Pathétique" er næsten udsolgt og kan kun erhverves via hjemmesiden her - Skriv
 
 
 
Køb som  download:  Gateway Music   
 
 
Køb i Tyskland:  M-V-H